• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Засідання педагогічної ради «Використання методу проектів в освітньому процесі»

Засідання педагогічної ради «Використання методу проектів в освітньому процесі»

2017-04-03

/Files/images/metodichna_robota/pedradi/proekti17/IMG_20170321_115736.jpg

Сучасний світ висуває до людини низку вимог, одна з яких — уміння швидко пристосовуватися до змін. Інструментом стрімкого входження дітей у нові ситуації є проектна діяльність, що є надзвичайно цікавим і захопливим способом розвитку кожної дитини, формування її світогляду, цілісних уявлень про навколишній світ.

В своїй роботі використовують метод проектів і педагоги дошкільного навчального накладу «Сонечко». Шляхом впровадження проектного методу в роботі дошкільного закладу вони намагаються реалізувати вимоги щодо навчання і розвитку особистості, спрямування педагогічної діяльності на розвиток у дітей пізнавальної активності, творчості, самостійного пошуку розв'язання проблеми. Так протягом навчального року педагоги закладу розробили та реалізували власні проекти.

На засіданні педагогічної ради «Використання методу проектів в освітньому процесі», яке пройшло у формі круглого столу, педагоги поділилися власним досвідом реалізації проектів з дітьми дошкільного віку. За допомогою фотозвіту, висвітленого в мультимедійних презентаціях, вони ознайомили присутніх з етапами проектів, їх особливостями, розробками та заходами проведеними в межах цього виду діяльності./Files/images/metodichna_robota/pedradi/proekti17/IMG_20170331_131958.jpg

Кожен педагог, із захватом, поділився враженнями від проведеної роботи, активної співпраці з родинами вихованців та підсумковими заходами до кожного проекту. Так під час проекту вихователя Апончук Ірини Володимирівни «Від зерна до короваю» дітлахи сіяли пшеницю та спостерігали за її сходами, ліпили вареники разом з кухарями закладу, смакували ними. В завершення проекту діти середньої групи підготували для дітей всього садочка виставу «Колобок на новий лад»./Files/images/metodichna_robota/pedradi/proekti17/IMG_20170331_130336.jpg

Проскуріна Тетяна Василівна з дітьми старшої групи «Гномики» реалізувала освітній проект «Стежками рідного міста». В ході якого діти відвідали з екскурсіями дуже багато міських об’єктів, виготовили панно «Моє рідне місто», для батьків вихованців діти провели свято «Своє місто я люблю, всім, що в ньому, дорожу!».

Цікавий проект «Моя улюблена казка» реалізувала, вихователь старшої групи «Бджілка», Миненко Ірина Володимирівна. Під час якого знайомила дітей як з народними, так і з авторськими казками. Для всього садочка, в рамках проекту, старші дошкільнята підготували казку «Ріпка».

Тож після засідання педагогічної ради педагогоги дійшли висновку, що проектна діяльність якісно впливає на підвищення професійно-особистісного потенціалу, рівня кваліфікації і професіоналізму педагогічних працівників у ДНЗ, реалізації індивідуальних можливостей, творчого потенціалу всіх учасників освітнього процесу.

Родини вихованців стали активними учасниками освітнього процесу. Зблизились позиції ДНЗ і родини до спільної творчої діяльності.

Таким чином, проектна діяльність в освітньому процесі сприяє згуртуванню педагогічного колективу, гармонізації стосунків з вихованцями та їх батьками.

Кiлькiсть переглядiв: 190

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.